چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
معاون تهذیب حوزه های علمیه

حوزه/معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه گفت: با توجه به اجرای موفق برخی از برنامه های تهذیبی و تربیتی خودجوش در مدارس علمیه سراسر کشور، معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه آمادگی دریافت، بررسی و ابلاغ اجرای سراسری طرح های موفق را دارد.

حجت الاسلام و المسلمین حمید ملکی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با بیان اینکه از برنامه ها و طرح های تربیتی مدارس استقبال می کنیم، تصریح کرد: اولویت برنامه و فعالیت های معاونت تهذیب در ستاد و صف همان طرح ها و برنامه هایی است که در دو بخش « عمومی» و « اختصاصی» از سوی معاونت تهذیب به امضای آیت الله اعرافی رسیده و مورد تایید شورای عالی حوزه های علمیه قرار گرفته است.

معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه افزود: برخی از مدارس علمیه در سراسر کشور به صورت خودجوش برنامه های تربیتی، تهذیبی و اخلاقی دارند، لذا برای ایجاد یک وحدت رویه می بایست طرح های خود را به ستاد ارسال کنند تا پس از بررسی و انجام کار کارشناسی توسط کارشناسان معاونت تهذیب و تربیت در صورت جامع بودند این طرح به صورت مشترک به تمام مدارس ابلاغ شود و اگر نقصی هم دارد با همفکری لازم به جامعیت لازم برسد.

وی تاکید کرد: اولویت فعالیت های تهذیبی مدارس همان ابلاغیه ها و طرح های ستاد است ولی در عین حال از طرح های خوب مدارس در سراسر کشور نیز بهره خواهیم برد.

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر تبلیغی خود به استان کرمانشاه و بازدید از مدارس علمیه این استان گفت: در این سفر که با محوریت تبلیغ صورت گرفت و جنبه اداری و مأموریتی نداشت با اهداف مختلفی بحث حضور در مدارس و تشکیل جلسه با مدیران، اساتید، کادر و طلاب مدارس شکل گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین ملکی افزود: نشست صمیمانه با طلاب و شنیدن نکته نظرات آنان درخصوص مسائل تربیتی، بررسی و پاسخگویی به آن، نشست صمیمی با مدیر، معاونین تهذیب و اساتید که درخواست ما در این نشست خطاب به عزیزان آن بودکه تربیت یک امر انضمامی و بخشنامه ای نیست، بلکه تربیت یک امر اتحادی و مدیر ما باید با رفتار، گفتار و حرکاتش طلبه را تربیت کنند کما اینکه اساتید ما در عین اینکه معلم هستند مربی نیز باشند و پدرانه طلاب را تربیت کنند.

معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه ادامه داد: مدیران، اساتید و کادر مدارس می بایست با یک نگاه تربیتی و تلاش برای تحقق این ترکیب اتحادی نسبت به امر تهذیب و تربیت نگاه ویژه ای داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین ملکی به محوریت سخنان و نشست های عمومی و اداری خود با طلاب و کادر مدارس علمیه اشاره کرد و ادامه داد: در مدارس علمیه سراسر کشور تمام مطالبات تربیتی و تهذیبی حوزه علمیه از مدیران مدارس می باشد، لذا مدیران مدارس باید نگاه و دغدغه تربیتی و تهذیبی داشته باشند.

وی تاکید کرد: مساله تهذیب و تربیت سخت، دیربازده و بسیار ضروری است و نباید نسبت به تقویت آن کم کاری کرد، چرا که به مسأله مراقبت اعمال، نیّات و رفتار افراد بر می گردد.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: تربیت در دیدن، لمس کردنی و اسوه بردار و الگو پذیر است. آنچه من فهمیدم در این 20 سال نشست و برخاست با مدیران مدارس، خادمان و نگهبان مدرسه، اگر این مجموعه اعمال و رفتارشان اخلاقی باشد به ویژه مدیران مدارس، بدون تردید بیشترین تاثیر اخلاقی را بر روی طلاب خواهند گذاشت.

معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه گفت: وقتی یک مدیر دلسوز، مهربان، کارشناس و متخلق باشد، زمانی که یک طلبه با همه اعتمادی که به مدیر دارد به وی مراجعه کرد، اگر علاوه بر خلقیات دینی، معرفتی و اخلاقی از دانش کافی برخوردار باشد، می تواند اعتماد این طلبه را چندین برابر کند؛ اما اگر کارشناس نباشد، این اعتماد ممکن است حتی به زیر صفر کشیده شود.

حجت الاسلام و المسلمین ملکی در بخش دیگری از سخنان خود به جلسات متعدد خود با اعضای شورای عالی و جلساتی با بیش از 70 نفر از مراجع معظم تقلید، علما و اساتید سطوح عالی حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: با پذیرفتن مسئولیت و آشنایی با موضوع، تصمیم گرفتم تا نظرات، تجربیات و دغدغه بزرگان و اساتید حوزه را جویا بشوم و پس از آن جلساتی را با اعضای شورای عالی حوزه های علمیه داشتم و تجربیات و نظرات خودم را ارائه کردم که منجر شد تا مصوباتی در خصوص فعالیت ها و برنامه های معاونت تهذیب ابلاغ گردد.

وی گفت: این مصوبات شورای عالی در راستای تقویت جایگاه تهذیب در مدارس علمیه بود به طوری که اعلام می دارد؛ « جایگاه معاونت تهذیب باید ارتقا یابد»، « در کمیته انتصابات و عزل ها معاونت تهذیب باید به عنوان عضو فعال حضور داشته باشد»، « معاونان تهذیب از اساتید مدارس باشند» و این موارد در واقع تغییر نگاه و در راستای طرح تحول تربیتی حوزه های علمیه می باشد، اینکه مدیری که انتخاب می شود آیا دارای نگاه تربیتی و تهذیبی است یا خیر؟ نکته مهمتر آنکه ما در مدارس علمیه با مدیر طرف هستیم و مدیر باید پاسخگوی نیاز های تهذیبی و تربیتی باشد.

انتهای پیام  313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha